Om kåren

Kåren är en sjöscoutkår. Det betyder att den huvudsakliga inriktningen är sjöverksamhet, segling och paddling. Under vinterhalvåret fungerar vi dock som en vanlig scoutkår med traditionell verksamhet.

Vi håller till på Skabbholmen (Ängsholmen) som ligger strax utan för Torshälla vid Eskilstunaåns mynning. På Skabbholmen finns kårens stuga med tillhörande bryggor. Där finns också alla våra båtar, kanoter och annan utrustning.

Några gånger per år ger vi oss ut på hajk i skogen eller på sjön.

Kåren deltar även på patrulltävlingar och andra gemensamma arrangemang.

Eftersom vi har en egen stuga och många båtar att ta hand om är vi beroende av stöd och hjälp från scouternas föräldrar. Det ger en fin gemenskap och ett stort engagemang.

Kåren har ca 80 medlemmar och scouterna tillhör olika avdelningar beroende på ålder.

Kåren har en vald styrelse som övergripande ansvarar för kårens verksamhet. För varje avdelning finns utsedda ledare som ansvarar för avdelningens verksamhet.